Protekla dva dana odigrani su mečevi play-offa Lige Šampiona, te smo tako dobili 32 učesnika ovogodišnje grupne faze Lige Šampiona.

Žrijeb će biti održan večeras u 18 sati u Istanbulu uz direktan prijenos na Areni Sport. UEFA je objavila jakosne grupe i već se nadzire nekoliko sjajnih duela u grupnoj fazi.

Pot 1: Chelsea, Villarreal, Atletico Madrid, Manchester City, Bayern, Inter, Lille i Sporting.

Pot 2: Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Dortmund.

Pot 3: Porto, Ajax, RB Leipzig, Benfica, Atalanta, Zenit, Shakhtar i Salzburg.

Pot 4: Bešiktaš, Dynamo Kiev, Club Brugge, Young Boys, Milan, Malmo, Wolfsburg i Sheriff.

Titulu prvaka Europe brani londonski Chelsea koji je prije tri mjeseca u finalu savladao Man. City.

Najviše očekivanja fudbalska javnost ove sezone ima od PSG-a koji je napravio ogroman posao u prijelaznom roku. U Paris su stigli Messi, Ramos, Donnarumma, Hakimi, Wijnaldum.

Ipak, kada je u pitanju bh. javnost najviše pažnje će privući milanski Inter čiji će napad predvoditi kapiten Zmajeva Edin Džeko. Dijamant itekako zna kako igrati u Ligi Šampiona i to je jedan od razloga njegovog dolaska na San Siro.

Reprezentacija BiH će imati još tri predstavnika u grupnoj fazi, a to su Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić, fudbaleri Malmoa koji je uspješno prošao sve prepreke u kvalifikacijama, te Rade Krunić sa Milanom koji se vratio u Ligu Šampiona nakon nekoliko godina odsustva.

U grupama će nastupiti i Barcelona našeg Miralema Pjanića, ali je izvjesno da će bh. reprezentativac uskoro promijeniti klub.

Također, grupnu fazu igrat će i Bešiktaš našeg U21 Zmaja Ajdina Hasića te moldavski Sheriff za koji nastupa bivši U21 reprezentativac BiH Stjepan Radeljić.

(Reprezentacija.ba)