Francuska i BiH će 1. septembra od 20,45 sati u Strasbourgu igrati duel kvalifikacija za SP 2022, a Zmajevi neće imati organizovanu podršku svojih navijača zbog trenutne situacije sa pandemijom korona virusa.

Francuzi su u utorak 24. augusta počeli sa prodajom ulaznica za ovu utakmicu, ali za samo svoje navijače, tačnije za državljane Francuske.

To znači da će kartu za utakmicu Francuska – BiH moći kupiti samo oni bh. navijači koji žive u Francuskoj i imaju tamošnje državljanstvo.

Cijene karata kreću se od 10 do 69 eura. Jedna osoba može kupiti maksimalno četiri ulaznice.

Susret između Francuske i BiH igrat će se na stadionu La Meinau koji ima kapacitet od 26.000 gledalaca.

Prema najavama francuskih medija stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a svi navijači su obavezni da nose zaštitne maske.

Za naredne mečeve u Zenici, BiH će imati podršku publike sa tribina. Zmajevi će u septembru odigrati još dvije utakmice i to obje u Zenici.

Protivnici će biti Kuvajt (4. septembar, prijateljski duel od 20,45 sati) i Kazahstan (7. septembar, kvalif. za SP od 20,45 sati) i u oba duela će biti prisutno do 6.000 navijača.

Fudbalski savez BiH je u srijedu saopštio da naši navijači na stadion neće moći unijeti navijačke rekvizite te da su obavezni da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance.

Također, svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19 (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o obavljenoj vakcinaciji.

U narednim danima trebale bi biti poznate sve informacije o načinu prodaje, distribuciji i cijenama ulaznica za utakmice sa Kuvajtom i Kazahstanom.

(Reprezentacija.ba)