Edin Džeko je u subotu pogodio i asistirao u debiju za Inter, a za DAZN TV govorio o prvoj zvaničnoj utakmici za Inter, poređenju sa Zlatanom Ibrahimovićem i Romeluom Lukakuom, ali i bivšem klubu Romi.

“Bio sam malo nervozan. Igrao sam mnogo utakmica u svojoj karijeri za reprezentaciju i klubove i nemam neku nervozu. Ipak, kada sam vidio navijače izvan stadiona kada je stigao naš autobus, pitao sam saigrače koliko navijača može ući unutra. Nije to bila moja prva utakmica na stadionu u Milanu, ali kao domaćinu jeste. Poslije utakmice sam krenuo u gostujuću svlačionicu, a Perišić mi je rekao da idem na drugu stranu. Rekao sam mu da je u pravu. Moja majka je bila na utakmici i moja dva prijatelja. San Siro je sada moj dom gdje u budućnosti želim da zabijam mnogo golova i uradim mnogo dobrih stvari za Inter”, kazao je Edin na samom početku.

Kapiten naše selekcije je otkrio da je imao veliku želju da na debiju postigne gol.

“Sigurno da sam želio zabiti gol na prvom zvaničnom susretu za Inter. Bio je sjajan osjećaj postići gol u prvoj utakmici. Posljednjih 30-ak minuta sam imao grčeve, a Inzaghi me pitao kako se osjećam. Rekao sam mu da sam dobro i da me ostavi na terenu. Nakon gola sam se opustio i rekao sebi da je sve u redu”, istakao je Edin i prokomentarisao svog prethodnika Lukakua koji je dominirao u prošloj sezoni u Interu:

“Lukaku je uradio velike stvari ovdje. Jednostavno mu se treba zahvaliti za sve što je uradio ovdje. Naravno, ne volim da se vraćam nazad. Uvijek gledam naprijed. Za mene je najvažnije da igram dobro u Interu. Znam svoje kvalitete i mogu dati mnogo ovom timu.”

Jedno od pitanja je bilo i može li se očekivati dobra saradnja sa argentinskim napadačem Lautarom Martinezom, s obzirom da je Edin u Man. Cityju igrao sa Aguerom i Tevezom.

“Ukoliko bude kao što je bilo sa Aguerom i Tevezom u Cityju, onda će to biti pravi put. Lautrao je sjajan igrač i još uvijek je mlad. Neki dan je proslavio rođendan, a ja sam ga pitao koliko ima godina. Moramo imati dobre igrače u timu i drago mi je što je ostao uprkos ponudama koje je imao. To mnogo znači za klub. Ovdje igrači žele da napreduju zajedno sa klubom.”

Novinar je Edinu rekao da karakteristikama liči na Zlatana Ibrahimovića, koji je sebe uporedio sa Bogom, te da se Džeko sam opiše navijačima Intera.

“Bio sam labud iz Sarajeva. Gleda se ono šta uradite na terenu. To je za mene najvažnije, a nakon toga navijači mogu odabrati.”

Džeko je govorio i o tome da već sedmu godinu igra u Italiji te da će Rim uvijek ostati u njegovom srcu.

“Sretan sam što sam stigao u Inter. Kao dijete sam gledao talijanski fudbal koji je uvijek bio najbolji. Bosna i Hercegovina i Italija su veoma blizu i sretan sam što sam došao ovdje. Želio sam da naučim jezik. Mislim da mogu još mnogo toga da dam te mislim da treneri to vide. Rim će uvijek ostati dio mog srca. Tu sam sa porodicom proveo šest godina i to nije malo. Moje troje djece je rođeno u Rimu i za njih će to uvijek biti prvi dom. Imam lijepa sjećanja iz Rima. Uvijek ću biti zahvalan Romi i navijat ću za njih u 36 kola (smijeh). Za mene je to bilo nevjerovatno iskustvo.”

Za sami kraj je kazao da je Aleksandar Kolarov bio jedan od najzaslužnijih za njegov prelazak iz Rome u Inter.

(Reprezentacija.ba)