Večeras se igraju tri revanš susreta play-offa Lige Šampiona, a sastaju se Ludogorets i Malmo, Ferencvaros i Young Boys, te PSV i Benfica.

Bh. javnost interesuju prva dva duela jer čak pet Zmajeva očekuju nastupe za svoje timove, Malmo i Ferencvaros.

Malmo je u prvom susretu savladao na svom terenu Ludogorets sa 2:0 i u Bugarsku ide sa velikom prednošću i uz opravdano očekivanje da proslave plasman u grupnu fazu Lige Šampiona.

Anel Ahmedhodžić nije igrao prvu utakmicu zbog žutih kartona, ali se večeras vraća u tim i igrat će od prve minute. Nastup Adija Nalića od početka je neizvjestan, a s obzirom na to da je prije tri dana odigrao svih 90 minuta u ligaškom duelu, moguće je da će u drugom dijelu dobiti šansu.

Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.55 na pobjedu Ludogoretsa, dok je koeficijent na trijumf Malmoa 2.75. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Utakmica se igra u 21 sat uz direktan prijenos na Areni Sport.

Mađarski prvak Ferencvaros, čiji dres nose Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar, u prvom susretu su poraženi od Young Boysa sa 3:2, a vrijedi napomenuti da su Švicarci skoro cijeli susret igrali sa igračem manje što ih nije spriječilo da savladaju popularni Fradi.

Ipak, Ferencvaros ima aktivan rezultat i uz podršku svojih sjajnih navijača može savladati Young Boys i ponoviti prošlogodišnji plasman u grupnu fazu Lige Šampiona.

Eldar Ćivić se vraća nakon obavljene suspenzije zbog crvenog kartona, mjesto Adnana Kovačevića je pod upitnikom jer se u tim vraća standardni defanzivac Mmaee, dok će Lončar izvjesno susret početi sa klupe.

Kladionica Mozzart na dan susretu nudi kvotu 3.35 na pobjedu Ferencvarosa. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

I ova utakmica se igra u 21 sat uz prijenos na Areni Sport.

U trećem dvoboju sastaju se PSV i Benfica, a prvi susret okončan je pobjedom Portugalaca 2:1.

(Reprezentacija.ba)