Na današnji dan 1998. godine Bosne i Hercegovine je na Koševu ugostila reprezentaciju Farskih Ostrva, a pored pobjede od 1:0 susret je ostao upamćen po tome što je na našem najvećem stadionu nestalo struje.

Naša reprezentacija, tada predvođena selektorom Džemaludinom Mušovićem, na svom terenu dočekala je selekciju Farskih Ostrva i slavila sa 1:0. Jedini gol djelo je Elvira Baljića koji je zatresao mrežu gostiju iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara.

Utakmicu je obilježio i nestanak struje na Koševu koje je ostalo u mrklom mraku deset minuta, a glavni sudija na meču Tomasz Mikulski prijetio je prekidom utakmice. Na svu sreću, kvar je brzo popravljen i BiH je ostvarila pobjedu.

Susret se igrao u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2000, a BiH je u grupi sa Češkom, Škotskom, Litvanijom, Estonijom i Farskim Ostvarima završila na trećem mjestu sa 11 osvojenih bodova.

Pomenutu utakmicu na Koševu BiH igrala je u sastavu: Dedić, Varešanović, Hibić, Konjić, Halilović, Kapetanović, Salihamidžić, Baljić, Barbarez, Bolić, Kodro. Još su igrali Mujčin, Mujdža i Šabić.

(Reprezentacija.ba)