Večeras od 20 sati mostarski Velež u okviru uzvratne utakmice trećeg pretkola Konf. lige dočekuje Elfsborg.

Prva utakmica završena je rezultatom 1:1, a treba napomenuti da je UEFA od ove sezone ukinula pravilo gola u gostima. Velež je na meču u Švedskoj imao konkretnije i bolje prilike, te ostaje žal što ekipa Feđe Dudića nije ostvarila trijumf.

Ipak, najveća snaga Veleža večeras će biti gromoglasna podrška oko 10.000 navijača na Grbavici. Mostarci su rasprodali sve karte u rekordnom roku i od prve minute će Red Army i Rođeni nositi svoje fudbalere do historijskog rezultata.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na pobjedu Elfsborga, dok je koeficijent na trijumf Veleža 3.10. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Velež je sinoć na Grbavici obavio posljednji trening, a prije toga medijima se obratio Feđa Dudić, šef struke Veleža.

“Trenutno uživamo u svemu ovome, ali smo čvrsto na zemlji. Sve smo stekli radom. Bili smo zadnji na tabeli 2019. godine, a sada u 2021. godini igramo treće pretkolo Koferencijske lige. Ništa nas ne može poremetiti i izbaciti sa kolosijeka. Puni smo samopouzdanja. Prve tri utakmice smo gubili, pa samo u svakoj pobijedili. To je rijedak slučaj i stalno rastemo. Svaka nova utakmica je novo iskustvo”, kazao je Dudić i osvrnuo se na sutrašnji susret sa švedskim timom:

“Na raspolaganju su nam svi igrači i to je dobra vijest. Možete očekivati drugačiji Elfsborg u odnosu na prvi meč. Iskusniji su za susret koji smo odigrali međusobno. Mi smo ih dobro skautirali, a oni nisu očekivali da ćemo mi baš tako igrati u Švedskoj. Razgovarao sam sa trenerom Elfsborga prije prve utakmice i pribojavaju se kakva će biti atmosfera na grbavici. Navijače ne treba pozivati. Oni nam mogu puno pomoći, pogotovo na početku meča. Sigurno da Švedi nisu navikli na takvu atmosferu i to bi mogao biti plus za nas.”

Pobjednik duela Velež – Elfsborg u play-offu će najvjerovatnije igrati protiv Feyenoorda koji je u prvom susretu u gostima deklasirao švicarski Luzern sa 3:0 i revanš u Rotterdamu trebao bi biti samo formalnost.

Utakmica se igra u 20 sati uz direktan TV prijenos na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)