Kapiten bh. reprezentacije, Edin Džeko (35), sasvim izvjesno će postatiti novi fudbaler Intera, a kako prenose mediji u Italiji danas će dopustovati na ljekarski pregled.

Inter je zbog određenih finansijskih problema odlučio prodati svog najboljeg napadača Romelu Lukakua koji će postati novi igrač Chelsea, a Neroazurri će zaraditi oko 115 miliona Eura.

Simone Inzaghi i rukovodstvo aktuelnog prvaka Italije odmah su krenuli pronaći zamjenu i odabrali su Edina Džeku koji će naslijediti Lukakuovu devetku na dresu.

Nakon što je Roma već tri sezone zaredom stopirala Džekine transfere u Chelsea, Inter i Juventus, čini se da će ovaj put posao biti uspješan. Za to je vjerovatno zaslužan Alessandro Lucci, novi agent Edina Džeke Alessandro Lucci, kojega je naš kapiten odlučio angažovati nakon što mu je prošlo ljeto u posljednjim satima propao transfer u Juventus.

Talijani pišu da će se Edin danas oprostiti od saigrača u Romi i doputovati u Milano gdje će obaviti ljekarske preglede.

Inter će Romi za Dijamanta platiti oko 1.8 miliona Eura uz dodatne bonuse po učinku, a naš kapiten će potpisati dvogodišnji ugovor.

Odlaskom Edina, Roma je u potrazi za napadačem. Iako Mourinho ima Mayorala i novo pojačanje Shomurodova u napadu, želi još jednog golgetera, a navodno su zainteresovani za Abrahama iz Chelsea.

Londonci traže preko 40 miliona Eura za njegove usluge, a Roma će ga pokušati dovesti na posudbu uz opciju otkupa na kraju sezone.

Džeko je prije dva dana okončao pripreme s Romom u Portugalu, te je stigao u Dubornik sa svojom suprugom Amrom kako bi vidjeli prijatelje i pregledali radove na novom restoranu koji otvara porodica Džeko.

Sinoć je iz Dubornika sletio u Rim gdje su ga dočekali brojni novinari, a on im se kratko obratio:

“Sada idem svojoj djeci koju nisam vidio dvije sedmice zbog boravka na pripremama u Portugalu. To je pošteno”, bio je odgovor Edina, a tokom prolaska pored medija uslijedilo je pitanje da li će sutra trenirati sa Romom.

“Da li ću biti sutra u Trigoriji? Vidjet ćemo. Korak po korak.”.

(Reprezentacija.ba)