U subotu 7. augusta na programu su tri meča četvrtog kola Premijer lige BiH.

Zrinjski dočekuje Željezničar, Sloboda igra sa Širokim, a Leotar u Trebinju ugostiti Tuzla City.

Leotar – Tuzla City (17,00 sati)

Prvi meč ovog kola u Trebinju će odigrati Leotar i Tuzla City. Leotar trenutno ima četiri boda iz tri odigrana kola, dok je Tuzla osvojila šest bodova nakon dvije odigrane utakmice.

Zanimljivo da se ove dvije momčadi do sada nikada nisu sastajale u zvaničnim susretima.

Ekipa Tuzle je blagi favorit uoči ovog meča. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.80 na Tuzlu. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da je Leotar u ovoj sezoni prve tri utakmice igrao u gostima, pa će današnji meč protiv Tuzle biti prvi na svom terenu u sezoni 2020. / 2021. S druge strane, Tuzla je u prva dva kola pobijedila oba sarajevska kluba Sarajevo i Željezničar te najavila da će se ove sezone boriti za sami vrh tabele.

Sloboda – Široki Brijeg (19,00 sati, Arena Sport)

Momčad Slobode je sjajno ušla u novu sezonu i nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova i zauzima prvo mjesto. Tuzlaci večeras dočekuju Široki, koji je nedavno ostao bez trenera Tonija Karačića i sigurno da u ne baš dobroj atmosferi stiže na stadion Tušanj.

Kladionice u ovom susretu daju podjednake šanse objema ekipama. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.50 na trijumf Slobode, dok je kvota na pobjedu gostiju 3.00. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Interesantno da je Široki u prva tri kola osvojio tri boda te da je sve susrete odigrao neriješeno. Ipak, Širokobriježani u zadnje vrijeme igraju prilično dobro u Tuzli, pa su tako u posljednjih pet premijerligaših utakmica na Tušnju slavili dva puta, dva puta je bilo neriješeno, a Sloboda je jednom pobijedila.

Zrinjski – Željezničar (21,00 sati, Moja TV)

Posljednja utakmica današnjeg programa igra se u Mostaru između Zrinjskog i Želje. Zrinjski je u zadnjem kolu slavio na Koševu protiv Sarajeva sa 2:0, dok je Željo na Grbavici minimalnim rezultatom 1:0 savladao Posušje.

Mostarci nisu primili gol u prva dva kola (odgođen susret protiv Veleža) i imaju četiri osvojena boda, dok Željo ima isti bodovni saldo, ali uz utakmicu više.

Zrinjski je prema kladionicama veliki favorit protiv podmlađenog tima Željezničara. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.55 na Zrinjski. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Međusobni susreti ova dva tima donose odličan fudbal i veliki broj golova, pa je tako na zadnjih 10 utakmica Zrinjskog i Želje viđeno 28 golova.

(Reprezentacija.ba)