Trebinjski Leotar će nakon tri vezana gostovanja i četiri osvojena boda dočekati Tuzla siti na “Policama”, koje će po prvi put još od 2014. godine biti domaćin jednog premijerligaškog susreta. Biće to prvi duel ova dva kluba, te to dodatno podiže pažnju oko meča.

Dva sata poslije Sloboda na “Tušnju” dočekuje Široki Brijeg koji iza sebe ima tri neriješena rezultata, dok je tuzlanska ekipa u tri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda. Posebno zabrinjavajući za Širokobriježane bio je remi bez golova s Radnikom prošlog kola na “Pecari” nakon kojeg je trener Toni Karačić posumnjao u količinu kvaliteta svoga tima.

Registruj se i uzmi 20 KM za tiket bez uslova! Sve što trebaš da uradiš, jeste da KLIKNEŠ OVDJE!

U posljednjem meču koji će se odigrati u subotu Zrinjski će “Pod Bijelim brijegom” dočekati Željezničar, čiji je trener Tomislav Ivković najavio šahovsku bitku između njega i Sergeja Jakirovića koji je u prošlom kolu dominacijom na “Koševu” jasno stavio do znanja da će on vući prve poteze u narednom periodu. Izuzetno mlada i neiskusna posljednja linije “Željine” odbrane biće na velikom iskušenju pored sjajnih individualaca kakvi su Nemanja Bilbija, Dragan Juranović i Mario Tičinović.

Prošlogodišnji osvajač Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Posušje u nedjelju će dočekati aktuelnog šampiona Premijer lige Borac. Banjalučani su prethodne sedmice doživjeli smjenu na poziciji šefa stručnog štaba, te je Marka Maksimovića na klupi na iznenađenje mnogih naslijedio Zoran Milinković. Na drugoj strani Denis Ćorić ponudio je ostavku nakon poraza od Željezničara, ali uprava kluba s “Mokrog Doca” je to lako odbila, te je sigurno da su pred ovaj meč obje ekipe i te kako “razdrmane”.

Nakon što je u proteklom kolu prijedorski Rudar priredio veliko iznenađenje i s 2:0 slavio u Mostaru protiv Veleža, ove nedjelje će na svom terenu dočekati Sarajevo kojem ne cvijetaju ruže. Iako je registracija pojačanja donijela individualni kvalitet i pobjedu u Posušju, nakon toga je uslijedio ubjedljiv poraz od Zrinjskog na domaćem terenu uz sterilnu partiju izabranika Gorana Sablića koja je u velikoj mjeri podsjećala na neuspjeh protiv Tuzla sitija u prvom kolu.

Četvrto kolo utakmicom u Bijeljini zatvoriće Radnik i Velež. “Rođeni” će kao osnovni zadatak imati fizičku pripremu za ovu utakmicu, s obzirom da ih ona čeka nešto manje od 72 sata nakon što im završi duel sa Elfsborgom koji će se u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija odigrati u četvrtak Švedskoj. Radnik preko svojih krilnih pozicija ima šta tražiti u ovom duelu, a na utakmici sa Širokim Brijegom pokazali su da opasni mogu biti i po osvojenoj lopti u sredini terena nakon koje vertikalnim pasom ostvaruju protok lopte i brzo se pojavljuju u posljednjoj trećini.

Meridian – najveće kvote na planeti!

Premijer Liga BiH

(Sponzorisani tekst, 18+)