Sinoć su odigrane utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige, a u nastavku izdvajamo pogodak Enesa Alića (21) i odbrane Vladana Kovačevića (23).

Mladi lijevi bek Enes Alić ovo ljeto pojačao je Domžale iz kakanjske Mladosti, a sinoć je sa svojim timom doživio debakl od Rosenborga 6:1.

Ipak, navijači Domžala za kojeg je igrao i Senijad Ibričić, istakli su Alića u pohvalama, a za to je zaslužan sjajan gol mladog bh. fudbalera.

Alić je u 44. minuti postigao gol za 4:1. S loptom je prošao nekoliko čuvara, a potom iskosa snažnim šutem zatresao mrežu Rosenborga.

Dok je igrao za Mladost Alić je četiri puta iz slobodnog udarca sjajno pogađao, a ubilježio je i četiri asistencije nakon ubačaja iz prekida.

Gol Alića pogledajte na 1:48.

Sjajni čuvar mreže koji se našao i na posljednjim spiskovima selektora Peteva, Vladan Kovačević, brani jako dobro na početku sezone za poljski Rakow. U proteklom periodu u Europi i domaćem prvenstvu se isticao dobrim odbranama, a sinoć je protiv Rubina nastavio.

Rakow je na svom terenu odigrao 0:0 sa ruskim Rubinom, a jedan od najzaslužnijih je upravo Kovačević, doskorašnji golman Sarajeva.

U nastavku pogledajte video izvještaj sa utakmice i nekoliko odličnih Vladanovim odbrana.

https://www.youtube.com/watch?v=jSYGViyY59M

(Reprezentacija.ba)