U18 reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras u Temišvaru u drugom prijateljskom meču sa vršnjacima iz Rumunije ostvarili pobjedu od 3:2, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Domaći sastav do prednosti dolazi u 20. minuti. Ianis Malama je šutirao iz slobodnog udarca sa preko 20 metara, a lopta se od živi zid odbila i završila u mreži za 1:0.

Aleksandar Kahvić u 34. minuti koristi nesporazum u odbrani Rumunije, kreće sam ka protivničkom golu i sa petnaestak metara šalje loptu iza leđa golmana Valentina Margarita.

Izabranici Ivice Barbarića rezultat preokreću u 44. minuti. Enedin Mulalić odlično prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac za Kahvića koji glavom postiže svoj drugi gol u današnjem susretu.

Antonio Bordusanu u 58. minuti iz jedanaesterca izjednačuje rezultat.

Treći gol za Bosnu i Hercegovinu postiže Antonio Prskalo u 79. minuti iz slobodnog udarca sa vrha šesnaesterca iskosa sa lijeve strane.

U 83. minuti oba tima ostaju sa 10 igrača na terenu jer su zbog međusobnog naguravanja crvene kartone dobili Harun Berberović i David Palade.

Za Bosnu i Hercegovinu su danas nastupili: Sergej Bjelica, Enedin Mulalić, Danijel Mijatović, Harun Berberović, Nermin Mujkić, Božo Prusina, Anes Krdžalić, Vukašin Daničić, Petar Kolenda, Matej Šakota, Aleksandar Kahvić. Igrali su još: od 46’ Luka Pršlja, Irfan Ramić, Muhamed Buljubašić, Viktor Grbić, Hamza Jaganjac, od 62’ Antonio Prskalo, Aldin Mešić, od 86’ Marko Radić, od 90’ Haris Hasanović.

Prvi meč ovih timova odigran prije dva dana završen je neriješenim rezultatom 2:2.

(Reprezentacija.ba)