Na tribinama stadiona u Borasu na meču Elfsborg – Velež odata je počast pokojnom profesoru Zdravku Grebi koji je bio veliki navijač Rođenih.

Senad Pećanin, nekadašnji poznati novinar, a danas uspješan advokat, na tribinama stadiona u Borasu istakao je zastavu Veleža na kojoj se nalazi lik pokojnog Zdravka Grebe.

“Za mog profesora doktora, Boras, 05. 08. 2021. godine”. napisao je Pećanin.

Zdravko Grebo je bio Mostarac i veliki navijač Veleža, a jedna od najpoznatijih njegovih izjava o Veležu je “Fudbal je više od igre, a Velež je više od fudbala”.

Upravo ova izjava krasi zid klupskih prostorija Veleža.

Inače, Zdravko Grebo je rođen 30. jula 1947. godine u Mostaru, dok je u Sarajevo stigao 1965. godine gdje je postao jedan od najboljih studenata u historiji Pravnog fakulteta.

Postdiplomski studij i doktorat završio je na Univerzitetu u Beogradu, a između ostalog bio je dobitnik je nagrade Evropskog kluba za mir i protiv rasizma i ksenofobije 1994, Ruzveltove medalje 1994. i nagrade Francuske legije časti 2003. godine.

Omiljeni profesor mnogih generacija Pravnog fakulteta u Sarajevu, preminuo je u 71. godini života 29. januara 2019. godine u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)