Pezer nakon finala: Ponosno sam nosio grb svoje domovine

Pezer je završio kao 11. na Olimpijadi


Pezer nakon finala: Ponosno sam nosio grb svoje domovine

Mesud Pezer predstavljao je Bosnu i Hercegovinu u finalu Olimpijskih igrama u Tokiju u bacanju kugle, a nakon jutrošnjeg nastupa obratio se bh. javnosti.

“Od srca hvala svima na neizmjernoj podršci zbog mog plasmana u finale Olimpijskih igara. U samom finalu moglo je puno bolje, ali to je sport. Takmičarski duh ponekad prati sportska sreća, ali nekad ga i zaobiđe. Zadovoljan sam svojim nastupom u Tokiju, bez obzira na to koje mjesto sam zauzeo, ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine”, kazao je Pezer.

Pezer je u kvalifikacijama za finale imao odličan nastup bacivši kuglu na 21.33 metara što je bio treći najbolji hitac od 31 takmičara.

Jutros je Mesud u finalu ubilježio dva prestupa, a treći put kuglu je bacio na 20.71 metar što je u konačnici donijeli plasman na 11. mjesto Olimpijskih igara z Tokiju.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Moe
05.08.2021. 10:13

Drago mi je zbog svih nasih takmicara na olimpijadi, dali su sve od sebe zaista! Ali ipak nemogu prezalit sto nikad nismo dobili medalju na ovim igrama. Sta je potrebno pa da i mi budemo medju 3 najbolja?

Guest
Reply to  Moe
05.08.2021. 10:27

Sistematski rad i finansijska ulaganja u infrastrukturu i strucni kadar. To nazalost kod nas 2 etnopoliticke strane blokiraju, jer ih zanima samo uspijeh tudjih, susjednih sportista i kolektiva. 3 strana samo gleda kako ce ukrast i sportski idoli su im ronaldo, messi, khabib itd. i zive u svom vakufsko-virtualnom svijetu.

Anonymous
Reply to  Guest
05.08.2021. 15:55

tako je, najbolje si rekao. ovo nije moguce u nasoj drzavi kad 2 strane blokiraju finansisku ulogu u sport, ovo sto su Husic, Tuka, i Pezer napravili je cudo