Amel Tuka: Kroz mene teče bosanska krv i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem

Tuka je završio na šestoj poziciji

Amel Tuka: Kroz mene teče bosanska krv i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem

Nakon nastupa u finalnoj trci na Olimpijskim igrama, Amel Tuka se obratio javnosti.

“Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se, nažalost, nije desilo. Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao povrijeđen nakon mitinga u Štokholmu, Monte Carlu i Londonu, gdje sam doživio povredu stopala, ne smijem biti i nisam razočaran šestim mjestom”, poručio je Tuka pa dodao:

“Sretan sam što sam uopće nastupio i još sretniji što sam izborio finale. Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i što moj trener kaže, svi smo mogli osvojiti medalju! Šest-sedam atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da će Rotich biti zlatni, a na kraju je bio Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva utrka.”

Tuka je tokom prvog dijela trke dobio udarac u mišić, ali na sreću povreda nije ozbiljna.

“Što se tiče povrede, dobio sam udarac u drugoj krivini u kvadriceps desne noge i to direktno ekserima, gdje sam odmah osjetio jaku bol. Svi smo bili u gužvi, taj udarac mi je odmogao i izgubio sam korak! Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo trka je ispred mene! Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! Kroz mene teče bosanska krv i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge, samo da završim trku i ponosno prođem kroz cilj! Hvala vam od srca na svim porukama podrške, na svemu što posljednjih dana gledam, slušam i čitam. Mnogo mi to znači i daje mi snagu da iz svakog iskušenja izađem još jači. Voli vas Amel Tuka”, poručio je naš atletičar iz Tokija.

Amel Tuka je završio na odličnom šestom mjestu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
STA ME BRIGA
04.08.2021. 16:18

Kroz mene tece bosanska krv za ljiljane i grb

Anonymous
04.08.2021. 17:52

Nadali smo se medalji jer znamo da ti to maožeš ali nije trebalo biti. BiH je i dalje ponosna na tebe!
Bravo Amele!!!

Boki
05.08.2021. 00:25

#1Odlično<3