Bosanski kralj Vedad Ibišević završio karijeru

Vedad Ibišević završio igračku karijeru

Bosanski kralj Vedad Ibišević završio karijeru
Foto: Hertha

Dva dana uoči njegovog 37. rođendana Hertha Berlin objavila je kako je Vedad Ibišević njihov novi trener. Time je završena jedna velika fudbalska karijera.

Ibišević će u Herthi raditi u prvom timu kao trener specijalista za napadače, a isti će posao imati i sa najboljim napadačima akademije Herthe.

Ibišević je za BiH odigrao 83 utakmice i postigao 28 golova. Svojim golom direktno je odveo BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil, a tamo postigao i prvi gol BiH u historiji na velikim takmičenjima. Debitovao je 2007. godine protiv Norveške, dok je zadnji put zaigrao 2017. godine u duelu sa Estonijom kada je bio i kapiten.

Najveći fudbalski trag osim u reprezentaciji BiH ostavio je u Njemačkoj gdje je zabio 127 golova u prvoj Bundesligi i pet golova u drugoj Bundesligi. Igrao je još u Francuskoj i SAD-u.

Popularni Vedator se zvanično oprostio od Zmajeva 2018. godine u prijateljskom susretu protiv Crne Gore.

“Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju u bilo kojoj opciji. To mi je uvijek bilo najdraže i najvažnije u karijeri. Preživio sam rat sa porodicom, napustio domovinu, a kasnije sam se vratio i obradovao navijače BiH važnim golovima. Što se tiče Njemačke, ona mi je definitivno postala dom. Moja djeca su rođena u Njemačkoj i kao porodica se osjećamo kao kod svoje kuće.” rekao je nedavno Vedad Ibišević.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Husein KG
04.08.2021. 11:27

Veliki patriot i veliki gospodin VEDAD IBIŠEVIĆ!
Hvala na svemu što si učinio za reprezentaciju BiH, bosanskohercegovački nogomet i sport! Hvala za svaki pretčani metar, svaku dobrotvornu akciju i svaki put kada si spomenuo našu domovinu i bio njen ambasador u svijetu!
Hvala i puno sreće u manadžerskoj karijeri! Nadam se da ćeš se vratiti u reprezentaciju u bilo kojem obliku. Naša srca nisi nikad napustio.
Hvala i sretno Vedade!

Patriota
04.08.2021. 14:09

Nema se o njemu šta puno pričati: legenda,kralj…

Sultan
04.08.2021. 15:03

Jedan je Vedo