U subotu 31. jula igraju se dva meča trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar na Grbavici dočekuje Posušje, dok će derbi kola odigrati Sarajevo i Zrinjski.

Željezničar – Posušje (19,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Željezničara nakon dva odigrana kola imaju jedan bod i večeras će pred svojim navijačima pokušati doći do prve pobjede u novoj sezoni. Njihov protivnik, momčad Posušja, oba puta je poražena u prva dva kola i još uvijek nije uspjela zabiti gol.

Kladionice daju veliku prednost Želji na dan utakmice. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.40 na pobjedu Želje. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Ove dvije ekipe su do sada međusobno odigrale 10 susreta u Premijer ligi BiH. Željo ima pet pobjeda, dva susreta su okončana bez pobjednika, a Posušje je slavilo tri puta. Zanimljivo da je Željezničar pet puta bio domaćin Posušju i u svih pet utakmica pobijedio.

Utakmicu Željezničar – Posušje sudit će Mirza Kazlagić iz Cazina.

Sarajevo – Zrinjski (21,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Sarajeva i Zrinjskog od 21,00 sati igraju derbi trećeg kola Premijer lige BiH. Sarajevo je prošle sedmice ostvarilo gostujuću pobjedu protiv Posušja, dok Zrinjski nije igrao gradski derbi sa Veležom zbog nastupa Rođenih u Europi.

Prema kladionicama nema izrazitog favorita u večerašnjem derbiju. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 2.60 na trijumf Sarajeva, dok je dvica na Zrinjski 2.75. Ostale kvote za ovaj duel možete pogledati ovdje.

Međusobne utakmice Sarajeva i Zrinjskog uvijek su neizvjesne, a nerijetko se dešava da gostujuća ekipa osvoji tri boda. U posljednjih šest međusobnih duela na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je pobijedilo tri puta, nijednom nije bilo neriješno, dok je Zrinjski također ostvario tri pobjede.

Utakmicu Sarajevo – Zrinjski sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

(Reprezentacija.ba)