Velež večeras predstavlja BiH u Konf. ligi i gostuje u Atini kod AEK-a, a Veležov rival iz domaćeg prvenstva, Tuzla City, obećala je dati premije Rođenim ukoliko izbace Grke.

“Uprava, stručni štab i svi igrači FK Tuzla City ponosni su i žele izraziti punu podršku seniorskoj ekipi FK Velež iz Mostara zbog postignutog uspjeha u dosadašnjem dijelu takmičenja u Konfederacijskoj ligi.

Svjesni smo činjenice da su uprava, stručni štab i igrači FK Velež uložili nadljudske napore i postigli ogroman rezultat na promociji FK Velež, Grada Mostara i države Bosne i Hercegovine.

Znamo da je Upravni odbor FK Velež na čelu s predsjednikom kluba Šemsudinom Hasićem poduzeo sve da se ostvari prolaz dalje i motivišu stručni štab i igrači kluba, svjesni smo da je prolazak dalje njihova najveća satisfakcija te je iz tih razloga Uprava FK Tuzla City na sinoćnjoj sjednici donijela odluku da, ukoliko FK Velež prođe u naredni krug takmičenja, igrače i stručni štab premira dodatno s 20.000 KM.

Kolektiv FK Tuzla City želi mnogo sreće i uspjeha FK Velež Mostar u današnjoj utakmici protiv AEK-a iz Atine. Sretno, Rođeni”, saopštili su iz Tuzla Cityja.

Velež brani prednost od 2:1 koju su stekli na krilima svojih navijača prije sedam dana na Grbavici.

Večerašnji susret počinje u 20 sati uz prenos na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)