Večeras se širom Europe igraju susreti drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a veliki broj bh. fudbalera trebao bi nastupiti za svoje klubove.

Izet Hajrović je nedavno iz zagrebačkog Dinama prešao u grčki Aris i danas će imati priliku za debituje za novi klub od 19,00 sati na gostovanju kod kazahstanke Astane. Astana je u blagoj prednosti jer je u kazahstankoj ligi odigrano već 19 kola, dok grčki šampionat još uvijek nije počeo.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.75 na pobjedu Arisa. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Fudbaleri Arisa su uoči početka nove sezone odigrali četiri prijateljska susreta te su ostvarili jednu pobjedu i tri poraza. Poraženi su od Hajduka, Zvezde i Olympiakosa, dok su savladali Lokomotiv iz Moskve.

S druge strane, Astana je trenutno druga u Kazahstanu sa samo bodom manje od lidera Tobola i do kraja sezone će se boriti za titulu šampiona. Ekipa Astane u tekućoj sezoni ima skor na domaćem terenu od šest pobjeda, dva remija te jednog poraza.

Od 18,00 sati u Norveškoj se igra jedan od najzanimljivih duela između Moldea i Servettea našeg Miroslava Stevanovića.

Fudbaleri Moldea su u takmičarskoj formi i igraju sjajno u novoj sezoni norveške lige. Poslije 14 odigranih kola su prvi na tabeli i sa 34 gola su najefikasnija momčad lige.

Najveća opasnost za domaće svakako će biti Miroslav Stevanović. Naš reprezentativac je prošle sezone briljirao u Švicarskoj i postigao je sedam golova te dodao čak 13 asistencija.

Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.75 na pobjedu Moldea. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Siniša Saničain je uoči nove sezone prešao iz Vojvodine u Partizan i večeras bi trebao nastupiti od prve minute za beogradski tim protiv Dunajske Strede.

Meč se igra od 21,00 sati u Beogradu, a Partizan je za vikend kao gost razbio Proleter sa 4:0 u prvom kolu nove sezone u Srbiji i u sjajnom raspoloženju dočekuje slovačku momčad.

Fudbaleri Dunajske Strede su prošle sezone osvojili drugo mjesto u Slovačkoj i zanimljivo da su kao gosti ostvarili osam pobjeda, četiri puta su remizirali, dok su četiri puta poraženi.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.62 na pobjedu Partizana. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Raspored i satnica utakmica klubova za koje nastupaju bh. fudbaleri:

15,00 sati: Astana – Aris (Izet Hajrović)

18,00 sati: Molde – Servette (Miroslav Stevanović)

18,00 sati: Olimpija (Almedin Ziljkić) – Birkirkara

19,00 sati: CSKA Sofia (Hamza Čataković) – Liepaja

19,00 sati: Laci – Craiova (Elvir Koljić)

19,00 sati: Suduva (Semir Kerla) – Rakow (Vladan Kovačević)

20,30 sati: Velež – AEK (Anel Šabanadžović, Vedad Radonja)

21,00 sati: Hafnarfjordur – Rosenborg (Besim Šerbečić)

21,00 sati: Partizan (Siniša Saničanin) – Dunajska Streda

21,00 sati: Pogon – Osijek (Amer Hiroš)

21,30 sati: Shaktyor Soligorsk – Fola (Veldin Muharemović, Mirza Mustafić)

(Reprezentacija.ba)