Ljetni kamp za mlađe reprezentativne uzraste održava se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Trenutno u Centru borave igrači do 17 godina, svih 26 koje je selektor Nermin Šabić pozvao na ovo okupljanje.

Nakon prvih nekoliko treninga selektor Šabić je dao ocjenu rada reprezentativaca:

„Intenzitet treninga je bio nešto jači i moram priznati da nisu svi dobro podnijeli to opterećenje i zahtjeve koje smo postavili u trenažnom procesu. S obzirom da je prvenstvo tek počelo očekujemo da kroz igre i nastupe u klubu poboljšaju formu i budu spremniji. Pojedinci moraju još dosta da rade kako bi mogli podnijeti jače treninge. Međutim, važno je što je veći broj igrača dobio priliku da dođe i upozna se sa načinom rada u reprezentaciji. Pozitivno je i to što mi već imamo kostur ekipe, nekih 13-14 igrača, ali i drugi moraju da se izbore za mjesto jer treba da imamo dobru konkurenciju na svim pozicijama”, rekao je Šabić i dodao:

“Kvalifikacije počinju za dva mjeseca, što znači da i nemamo puno vremena, tako da svi moraju raditi još ozbiljnije i bolje ukoliko žele biti dio tima. I ovaj kamp je pokazao da ima potencijala, tu je nekoliko interesantnih dječaka i nadam se da će u klubovima igrati više i brže se usavršavati. Kontrolnom utakmicom, sutra završavamo Ljetni kamp, vidjećemo koliko su uspjeli da se adaptiraju i prihvate savjete i sugestije koje im dajemo.”

(Reprezentacija.ba)