Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice 1. kola Premijer lige BiH, a sastaju se Sarajevo i Tuzla City, te Velež i Posušje.

Sarajevo – Tuzla City (18,00 sati, Moja TV)

Aktuelni osvajač Kupa i viceprvak BiH, ekipa Sarajeva, svoj ovogodišnji put u prvenstvu otvara domaćim susretom sa Tuzlom City. Bordo momci su u četvrtak doživjeli neugodan i bolan poraz od Milsamija koji im znači oproštaj od Europe, ali tim Gorana Sablića već se okrenuo Premijer ligi gdje želi startati pobjedom.

S druge strane Tuzlaci su obavili kvalitetne pripreme, doveli nekoliko zvučnih imena i na Koševo stižu po bodove. Zadržali su skoro sve fudbalere, te doveli Krpića, Mehanovića, Čelikovića, Efendića i Gavrića. Cilj u ovoj sezoni je izlazak u Europu.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.00 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Sarajevo i Tuzla City su do sada odigrali deset mečeva. Bordo tim slavio je šest puta, Tuzla dva puta, dok je neriješeno bilo na dva susreta.

Posljednji je odigran 7. maja ove godine, a bilo je 0:0.

Velež – Posušje (20,00 sati, Arena Sport)

Rođeni su mislima na utakmici sa AEK-om, ali fizički će na terenu dočekati novajliju u Premijer ligi, momčad Posušja koja želi iskoristiti Veležove obaveze u Konferencijskoj ligi i pokušati uzeti bod ili sva tri.

Ipak, kvalitet je sigurno na strani Veleža i određena širina u igračkom kadru daje Feđi Dudiću priliku da neke igrače odmori, ali da i dalje ima ekipu koja će biti favorit protiv Posušja.

Posušje je u prošloj sezoni skoro superiorno osvojilo Prvu ligu Federacije BiH, te se nadaju da je to, uz nekoliko dolazaka, dovoljno za ostanak u društvu najboljih.

Euforija među Rođenim je na vrhunskom nivou, karte za ovaj meč su rasporodane za samo nekoliko sati, i navijači Veleža će nakon godinu i pol imati priliku bodriti svoje igrače sa tribina Vrapčića.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.30 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

U 12 dosadašnjih duela Velež ima pet pobjeda, a Posušje dvije više. Posljednji meč odigran je 2009. godine, a slavio je Velež sa 2:1.

Odigrane utakmice:

Radnik – Leotar 0:1

Željezničar – Borac 1:1

Sloboda – Rudar Prijedor 1:0

Široki Brijeg – Zrinjski 0:0

(Reprezentacija.ba)