U proteklom periodu Milošević je odigrao skoro 200 utakimica za Konyaspor, igre koje je pružao dovele su ga i u reprezentaciju, ali zasićenje i želja za novim izazovom na kraju su rezultirale transferom. Miloševićev novi klub je Antalyaspor gdje će, između ostalog, dijeliti svlačionicu sa bivšim fudbalerom Reala i Liverpoola Nurijem Sahinom.

– Kontakt sa Antalyasporom trajao je još od prošle godine. I prije sam bio njihova želja. S obzirom da mi je ugovor sa Konyasporom važio do 2022., ponovo su se javili kako bi se raspitali o mojoj situaciji i uopšte želji da dođem. Na kraju se sve brzo odigralo, kaže Milošević na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Za Konyaspor se emotivno vezao, upoznao je mnogo prijatelja i nosi samo lijepe uspomene.

– Tu sam bio pet godina, nije lako otići, ali u profesionalnom sportu moraš emocije ostaviti sa strane. Došlo je vrijeme za nešto novo. Osjetio sam to. Fudbalski gledano, to je otprilike isti nivo, međutim oduševljen sam s onim što sam dosad vidio. Kamp za treniranje je nevjerovatan, stadion također, a gotovo svake sezone imaju u kadru igrače sa internacionalnim iskustvom. Skoro je otišao Podolski, ranije su tu bili Nasri, Eto'o, a sada je Nuri Sahin. To dovoljno govori koliko je ovo ozbiljan klub. Nadam se da ću se brzo prilagoditi i pokazati da sam pojačanje.

U pregovorima presudila je konkretnost i korektnost čelnika Antalyaspora.

– Bilo je ranije nekih priča i kombinacija sa drugim klubovima, ali niko nije bio konkretan kao Antalyaspor. Baš su bili uporni. Kada sam vidio koliko me žele i koliko se trude da me dovedu, onda nije došlo donijeti odluku.

U Turskoj uživa u svim sferama. Sretan je što će i naredne sezone igrati u ovoj zemlji.

– Turska je za život fenomenalna, pogotovo kada si fudbaler, osjetiš baš poštovanje među ljudima. Oni ovdje mnogo vole fudbal, baš su fanatici. Mogu slobodno reći da me život podsjeća na onaj u Bosni i Hercegovini, nema mnogo srkleta, odgovara mi baš.

Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine dosad je odigrao 11 utakmica. Novog selektora još nije imao priliku upoznati.

– O reprezentaciji u ovom trenutku ne razmišljam. Moram prvo izboriti se za mjesto u klubu, igrati dobro, a onda ću valjda skrenuti i pažnju selektora Peteva. Dakle, prvo da uradim ono što je do mene.

Od bh. fudbalera daleko najveća zvijezda u Turskoj je Edin Višća koji se skoro oprostio od reprezentacije.

– Višća mi je prijatelj, suvišno je trošiti riječi o onome što je kao igrač ovdje napravio. E, sad, to oko povlačenja iz reprezentacije morat ćete njega pitati. Ako je on sretan i zadovoljan, onda sam i ja. Poštujem svaku njegovu odluku.

Deni je inače sin proslavljenog i dugogodišnjeg fudbalera Slobode Cvijana Miloševića. Ističe da se nakon svake utakmice čuje sa njim te da ga redovno savjetuje.

– Odmah poslije utakmice čujemo se telefonom. Uvijek mi daje dobre savjete. Više sam ga slušao u mladosti, ali sada kada imam 26 godina i imam neko iskustvo, možemo da diskutujemo o fudbalu. On mi je najveća podrška i istovremeno prvi kritičar. Kaže mi sve u oči, na čemu moram raditi i šta moram popravljati, što mi je jako važno. Samo tako mogu da napredujem, istakao je Milošević na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)