Velež večeras igra revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige protiv Coleraine, a prvu utakmicu za Dnevni avaz komentarisao je legendarni igrač Veleža, Semir Tuce.

“Gledao sam Veleža na TV-u i moram naglasiti da sam bio oduševljen, i atmosferom i pobjedom. Milina je bila vidjeti Grbavicu obojenu u crvenu boju, praznik za oči. Baš je bilo emotivno. Posebno su me oduševili navijači, svi u crvenom. Milina za gledati, ponovo je lijepo biti Veležovac”, kazao je Tuce pa dodao oko revanša:

“Saglasan sam, ali treba biti oprezan. Nezgodni su ti Ostrvljani, posebno kad igraju kod kuće. I mi smo krajem osamdesetih bili bolji od Heartsa, pa nam gore „puknu“ tri komada (3:0)”.

Tuce je u aprilu ove godine doživio srčani udar, a trenutno se uspješno oporavlja u Luzernu.

“Izašao sam ispred kuće, jer sam imao običaj trčati, čisto da izbacim duhan iz sebe. Znate da sam pušio skoro 40 godina do tog 23. aprila. Negdje pri kraju trčanja osjetio sam da me nešto guši. Prvo sam usporio, a onda i stao, misleći da će proći. No, bilo je sve jače i jače, a onda sam i pao. Šta je dalje bilo, ne sjećam se”, kazao je Tuce za Dnevni avaz dodavši:

“Imao sam sreću što je tu gdje sam pao bilo prometno, pa su prolaznici brzo pozvali Hitnu pomoć. Ko zna šta bi se desilo da nije bilo tih ljudi.”

Utakmica između Colerainea i Veleža igra se večeras od 21 sati.

(Reprezentacija.ba)