Bivši predsjednik FK Željezničar Samir Cerić postao je direktor za strategiju i član uprave kompanije Results Sports, koja je pionir digitalnih sportskih tehnologija.

“Čast mi je što sam se pridružio odboru kompanije Results Sports i što sam postao direktor za stragetiju. Odmah smo uspostavili saradnju nakon što sam se upoznao sa osnivačem i izvršnim direktorom kompanije Mariom Leom. Brzo smo otkrili da imamo slične vizije kako da na najbolji način transformišemo i unaprijedimo sportsku industriju i fudbalski svijet. Čast i odgovornost je biti u društvu veoma uspješnog profesionalca i radujem se što ću pomoći Mariju i njegovom timu. Nije me iznenadilo što su Borussia Dortmund, Juventus, UEFA te Fudbalski savezi Njemačke i Austrije samo neki od klijenata”, rekao je Cerić.

Cerić je u januaru ove godine izabran za novog predsjednika FK Željezničar i najavio je velike stvari u timu sa Grbavice, ali se na ovoj funkciji nije zadržao drugo.

Četiri mjeseca kasnije, tačnije 12. juna, Skupština FK Željezničar je odlučila da Cerića razriješi dužnosti predsjednika kluba.

(Reprezentacija.ba)