Danas su na rasporedu utakmice prvog pretkola Konferencijske lige, a na teren će istrčati i tri bh. ekipe.

Milsami – Sarajevo (19:00)

Osvajač Kupa BiH, ekipa Sarajeva, svoj europski put počinje na dalekom gostovanju u Moldaviji. Protivnik Bordo klubu je Milsami Ursidos.

Sarajevo je tokom ljeta promijenilo trenera pa je tako ekipu preuzeo Goran Sablić kome će ovo biti debitantski meč. Milsami je već odigrao jednu utakmicu u okviru moldavskog šampionata, a remizirali su sa Sfintulom.

Sarajevo je blagi favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.90 na trijumf kluba s Koševa. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Utakmica se igra od 19 sati u moldavskom Orheiju.

Velež – Coleraine (20:30, Face TV)

Mostarski Velež, koji je proteklu sezonu završio na trećoj poziciji, igra svoju prvu europsku utakmicu nakon rata, a euforija koja vlada među navijačima Rođenih je ogromna i očekuje se da će biti 5.000 navijača na Grbavici, odnosno dozvoljeni broj od strane Kriznog štaba.

Coleraine je momčad iz Sjeverne Irske koja je u prošlogodišnjoj Europa Ligi skrenula pažnju na sebe kada su eliminisali slovenski Maribor. Istina, Maribor je igrao bez skoro 15 prvotimaca zbog zaraze korona virusom.

Ipak, iz Veleža ističu da Coleraine posjeduje kvalitet, ali da na “svom” terenu žele ostvariti pobjedu i obradovati navijače.

Kladionice su na strani Mostaraca. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.45 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Utakmica se igra na Grbavici sa početkom od 20:30 sati uz direktan prenos na Face TV.

Široki Brijeg – Vllaznia (21:00, Arena Sport)

Treći bh. klub u Konferencijskoj ligi je Široki Brijeg koji će večeras na Pecari uz pune tribine dočekati albansku Vllazniju, nimalo lakog rivala za našeg predstavnika.

Široki je tokom pauze značajno promijenio igrački roster, ali spoj mladih i iskusnih igrača, uz palicu trenera Tonija Karačića, daje optimizam kod Širokobriježana.

Kladionica Mozzart daje blagu prednost Širokim i kvota na njihov trijumf je 2.25, dok je koeficijent za pobjedu Vllaznije 3.25. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Meč se igra na Pecari od 21 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Za kraj dodajmo da od ove sezone ne važi više pravilo gola u gostima.

(Reprezentacija.ba)