Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas trener Karlsruher, Zlatan Bajramović (41) u razgovoru za Dnevni avaz prokomentarisao je dosadašnji dio Europskog prvenstva.

Prvo je govorio o reprezentacijama Njemačke i Francuske.

“Naravno, reakcije njemačkih medija i javnosti nisu pozitivne. Ne bih rekao da su se nadali porazu, ali činjenica je da ni prvu grupnu fazu takmičenja nisu odigrali na nekom visokom nivou. Već protiv Mađarske u Minhenu (2:2, gosti oba puta vodili – op. a.) su imali „malo“ sreće za prolaz dalje. Jednostavno, nazad nisu bili stabilni, a malo više oružja im je falilo u igri prema naprijed, pogotovo po krilima. To što imaju i Francuzi, i Englezi, i… Fale im takvi igrači”, kazao je Bajramović za Dnevni avaz, pa dodao o Francuzima:

“Ma dobro, ispali su – bar za mene, malo naivno. Bili su (pre)sigurni, poslije vodstva 3:1 bili su malo i arogantni, te su dobili za to račun, a to je ispadanje iz turnira. Prethodno, nakon 0:1 su se super vratili u utakmicu. Na startu drugog poluvremena pokazali su šta znaju, ali problem je što su tako igrali samo povremeno. U svim utakmicama Eura. Nisu bili konstantni ni u grupnoj fazi.”

Za favorita je odabrano Špance i Engleze.

“Prije svega, među osam najboljih ekipa imao jedno ili dva iznenađenja, što je lijepo vidjeti. Da se vidi da i manje ili slabije nacije mogu napraviti nešto više, otići malo dalje i na velikim takmičenjima. A što se tiče favorita, to su Španci i Englezi. Italija možda, ali nisam siguran da Belgija može otići do kraja bez De Brujnea (Kevin De Bruyne), iako sam prije Eura prognoziram da će Belgijanci osvojiti titulu”, riječi su Zlatana za Dnevni avaz.

Za kraj je govorio o Švicarcima i Harisu Seferoviću te Mariju Gavranoviću.

“Pa dobro, iskren da budem, igraju u pogrešnoj selekciji. Znate na šta mislim i gdje im je mjesto. Inače, Švicarci su bili dobri protiv Francuza, iako su imali i sreće da se na onakav način vrate kod 1:3. Ali, baš, baš dobro su se predstavili. No, mislim da opet protiv Španije nemaju šansi”, rekao je Bajramović.

Bajramović je trenutno pomoćni trener njemačkog Karslruhera.

(Reprezentacija.ba)