Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senad Lulić, nakon deset godina napustio je Lazio, a emotivnom porukom obratio se bivšem klubu i navijačima.

“Dragi Laziali, vrijeme je za rastanak nakon deset lijepih godina i 371 odigrane utakmice u dresu s orlom na prsima. Nakon mnogo uspjeha i nezaboravnih uspomena, napustit ću Lazio jer nisam imao priliku nastaviti igrati i boriti se s vama. Nisu svi snovi beskrajni i ne ovise svi snovi o našim željama. Nada i volja, ponekad, sami, nisu dovoljni”, napisao je Lulić dodavši:

“Ostavit ću mnoge prijatelje i mnoge predivne ljude koje sam upoznao u ovom desetljeću. Zahvaljujem Laziju i predsjedniku Lotitu na ukazanoj prilici nositi ovaj dres proteklih 10 godina. Posebno hvala svim navijačima Lazija, znajte da ću vas zauvijek nositi u srcu. Evocirat ću, u svojoj budućnosti, svaki dan s tobom. Vječno tvoj, Senad.”

Senad Lulić je u Lazio stigao 2011. godine iz Young Boysa, a ukupno je za Lazio odigrao 371 utakmicu i postigao 34 gola uz 50 asistencija.

Sa Laziom je osvojio da Kupa Italije, a svakako da se svi sjećamo finala Kupa iz 2013. godine kada je Lulić postigao jedini gol protiv Rome i donio pehar Laziju.

Za A reprezentaciju je sakupio 57 nastupa.

(Reprezenatcija.ba)