Više od 60% delegata dalo ostavke: Zakazana vanredna sjednica Skupštine Želje

Čini se da Plave očekuju promjene

Više od 60% delegata dalo ostavke: Zakazana vanredna sjednica Skupštine Želje
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Više od 60 posto delegata u Skupštini FK Željezničar podnijelo je ostavke nakon poziva Udruženja navijača FK Željezničar. S obzirom na to da se zbog ove činjenice u narednom periodu više ne mogu donositi punopravne odluke kako je to propisano u članu 36. stav 1. statuta kluba, vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar bit će održana online, u srijedu 30. juna, saopćeno je na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

Na sjednici bi trebala biti donesena Odluka o raspuštanju trenutnog saziva Skupštine FK Željezničar te imenovanje Komisije za izbor novih delegata kako je to i propisano statutom kao najvišim pravnim aktom kluba.

Kako bi se procesi unutar kluba što prije odblokirali i kako bi se krenulo naprijed, pozivaju se svi delegati da shodno svojim obavezama iz člana 32. statuta Kkluba prisustvuju vanrednoj online sjednici, uključujući i delegate koji su do sada podnijeli ostavke, a sve kako bi se ostavke na samoj sjednici i formalno pravno usvojile.

Slijedom ovih dešavanja, uskoro će biti objavljen i Javni poziv za izbor novih delegata skupštine FK Željezničar. Ovim putem, pozivaju se svi navijači, prijatelji i sponzori Kluba da prate zvaničnu web stranicu i da prijavom na Javni poziv daju novu snagu kako bi Klub krenuo naprijed, poručili su iz Zvorničke 27.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
22.06.2021. 18:27

Znaju li ovi u savezu sta je ostavka