Odlukom Kantonalnog suda u Zenici pravosnažno je osuđen Selvedin Šatorović, nekadašnji član Upravnog odbora NK Čelik, zbog nesavjesnog rada u službi.

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi optuženog, dana 18. maja 2021. godine, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba optuženog Selvedina Šatorovića te se prvostepena presuda preinačuje u pogledu odluke o kazni tako što se optuženom Selvedinu Šatoroviću za krivično djelo nesavjesnog rada u službi izriče uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo, stoji u saopćenju.

Šatorović je kao predsjednik prijelaznog Upravnog odbora i Nadzornog odbora NK Čelik stvorio obavezu da NK Čelik isplati Mahiru Kariću, tadašnjem igraču Čelika, veći iznos dugovanja od utvrđenog.

Istom presudom Mahiru Kariću je sud izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi koja mu je pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 1.859,16 KM.

(Reprezentacija.ba)