Instagram: Vedran Bosnić odgovorio našoj “prozivci”, hoće da radi sa Barbarezom

Selektor košarkaške reprezentacije BIH Vedran Bosnić javno komunicirao sa Reprezentacija.ba na Instagramu


Instagram: Vedran Bosnić odgovorio našoj “prozivci”, hoće da radi sa Barbarezom

Nakon sjajnih uspjeha naših muških i ženskih košarkaških reprezentacija, na našem Instagramu “bocnuli smo” selektore Vedrana Bosnića i Gorana Loju.

S obzirom da su obojica odveli svoje selekcije na Europsko prvenstvo javno smo im postavili pitanje pred očima više od 45 hiljada navijača koliko prati Instagram Reprezentacija.ba:

“Ako imate vremena da preuzmete i neku fudbalsku reprezentaciju BiH”

“Može, ali da budemo pomoćnici Sergeju Barbarezu” objavio je vrlo brzo javno odgovor i selektor Vedran Bosnić.

Cijelu konverzaciju javno je objavio i Sergej Barbarez.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nakon više od 20 godina plasirala se na Eurobasket i odmah nakon dvije pobjede u dva dana osigurala plasman u osminu finala. Obje utakmice donijele su posebno poštovanje za naše dame, jer su neposredno nakon napornih sezona u klubovima u prvom meču pobijedile Belgiju koja je šesta selekcija svijeta, a onda nakon manje od 24 sata odmora uspjele naći snage i za preokret i pobjedu protiv Turske.

Muška košarkaška reprezentacija ranije se uspješno plasirala na Eurobasket 2022 gdje će u grupnoj fazi u Kolnu igrati u grupi Njemačkom, Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i Mađarskom.

Sergej Barbarez je nakon zavidne igračke karijere brzo završio najvišu UEFA trenersku edukaciju, ali se iz nepoznatih razloga nikada nije okušao raditi kao fudbalski trener.

Pratite nas i vi na Instagramu

(Reprezentacija.ba)

Oznake: