Nakon sjajnih uspjeha naÅ¡ih muÅ¡kih i ženskih koÅ¡arkaÅ¡kih reprezentacija, na naÅ¡em Instagramu “bocnuli smo” selektore Vedrana Bosnića i Gorana Loju.

S obzirom da su obojica odveli svoje selekcije na Europsko prvenstvo javno smo im postavili pitanje pred oÄima viÅ¡e od 45 hiljada navijaÄa koliko prati Instagram Reprezentacija.ba:

“Ako imate vremena da preuzmete i neku fudbalsku reprezentaciju BiH”

“Može, ali da budemo pomoćnici Sergeju Barbarezu” objavio je vrlo brzo javno odgovor i selektor Vedran Bosnić.

Cijelu konverzaciju javno je objavio i Sergej Barbarez.

Ženska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH nakon viÅ¡e od 20 godina plasirala se na Eurobasket i odmah nakon dvije pobjede u dva dana osigurala plasman u osminu finala. Obje utakmice donijele su posebno poÅ¡tovanje za naÅ¡e dame, jer su neposredno nakon napornih sezona u klubovima u prvom meÄu pobijedile Belgiju koja je Å¡esta selekcija svijeta, a onda nakon manje od 24 sata odmora uspjele naći snage i za preokret i pobjedu protiv Turske.

MuÅ¡ka koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija ranije se uspjeÅ¡no plasirala na Eurobasket 2022 gdje će u grupnoj fazi u Kolnu igrati u grupi NjemaÄkom, Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i MaÄ‘arskom.

Sergej Barbarez je nakon zavidne igraÄke karijere brzo zavrÅ¡io najviÅ¡u UEFA trenersku edukaciju, ali se iz nepoznatih razloga nikada nije okuÅ¡ao raditi kao fudbalski trener.

Pratite nas i vi na Instagramu

(Reprezentacija.ba)