Predsjednik Mladost DK Mensur Mušija: Već smo došli do UEFA-e, idu prijave protiv pet lica

Iz Mladosti će se žaliti UEFA-i i CAS-u zbog toga što im FS BiH nije dao licencu za učešće u Premijer ligi BiH


Predsjednik Mladost DK Mensur Mušija: Već smo došli do UEFA-e, idu prijave protiv pet lica

Predsjednik Mladost DK Mensur Mušija bio je gost današnje emisije Newsroom na televiziji N1.

Mladost nije dobila licencu za učešće u narednoj sezoni Premijer lige BiH, a Mušija je još jednom potvrdio da će je pravni tim njegovog kluba podnio zahtjev za utvrđivanje zakonitosti donesene odluke.

“Mi smo podnijeli zahtjev za utvrđivanje zakonitosti donesene odluke. Mi ne prihvatamo da postoji neka sudska odluka po Konvenciji o ljudskim pravima. Ne može to biti konačna odluka na koju nemate pravo žalbe. Samo privremeno smo udaljeni od Premijer lige BiH jer mi smo već došli do UEFA-e i naših sudskih organa. Idu krivične prijave protiv pet lica i idemo na CAS”, kazao je Mušija za N1 i dodao:

“Ono što smo izborili na zelenom terenu, mislim da ćemo izboriti i na sudu. Krivične prijave idu protiv pet lica iz NSBiH, to se dešava trenutno. Mi imamo dva advokatska tima. Jedan je tu u BiH, a drugi u Njemačkoj. Nadležni organi UEFA-e znaju za ova dešavanja, biće veselo.”

Mušija smatra da je politika duboko ušla u bh. sport.

“Očekujem da nešto pozitivno izađe iz ovoga. Politika je duboko ušla u sport i trebamo je očistiti. Ovo je, vjerujte, čista politika. Nije tu Mladost samo u pitanju, ona je kolateralna šteta. Ako se to može desiti Mladosti, može se sutra i bilo kojem drugom klubu. Ako se ne uspostavi pravni sistem i ako se Savez ne bude držao onoga što je on donio, sutra se to može desiti Veležu i Sarajevu. Da ih izbace bez pravne osnove. Kad se riješimo politike iz Saveza, onda će se pravi ljudi vratiti. Siguran sam da će UEFA pomoći u tome, imamo sve argumente. Ne smijem reći da će to 100% biti riješeno, ali evo – 99,9%.”

Predsjednik Mladosti za kraj je govorio i o samom završetku prošle sezone.

“Imamo 12 klubova, a tri sporna slučaja u nekoliko dana. Mi smo u nedjelju bili premijerligaš, a Radnik je ispao. Po nekoj logici, pošto mi nismo dobili licencu, onda bi trebao klub iz FBiH da uđe u Premijer ligu. Ja to nisam baš najbolje razumio, pravila nisu baš jasna i oni ih tumače kako hoće. Na našem primjeru sam vidio da se ta pravila ne poštuju.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
17.06.2021. 00:01

Bravo Musija.
Ne daj bandi da rade sta hoce.

Marshal
Reply to  Anonymous
17.06.2021. 00:20

Napokon neko sa m udima. Treba im i Sipu natovariti na kosti da i Begic i Vico odu iza resetaka. Sve sudije takodje preispitati i sankcionisati oduzimanjem licenci. Jedini je Peljto cist ko suza sve ostalo na kamaru i zapalit

Osovina zla SNSD-HDZ
Reply to  Marshal
17.06.2021. 09:02

Zasto mjesas Begica, komunisticki pacenice, kad se ovo pocelo desavati dolaskom SNSD mulca i seTrica vepra iz Loktisa?! Isto kao i u politici, kad kmet vudi da je njegov kriv, odmah ekspresno dodaje i Bakira, i Sebiju, i Reisa, i Muju… Ovdje se radi o SNSD-ovom ponovnom ataku na drzavu! Nema veze ni sa Bakirom ni sa Begicem. Za vrijeme Begica sudjenje je bilo ok a ovo pod Vicom, ove sudijske kradje na ra un Borca, OVO je problem. I tacno, ako ce izbaciti Mladost, ne moze upasti klub iz genociteta nikako! TO je sustina ti koji simpatisrs”trojku” i ostale… Read more »