Sutra (15. juni) će biti obavljeno žrijebanje parova prvog pretkola kvalifikacija za Ligu Šampiona i Konferencijsku ligu, a bh. klubovi su saznali potencijalne protivnike.

Borac će u 12,00 sati saznati svog protivnika u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu Šampiona, a mogući protivnici bh. šampiona su Cluj (Rumunija), Shkendija (Sj. Makedonija), Alashkert (Armenija) te Budućnost (Crna Gora).

Potencijalni protivnici Sarajeva u prvom pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige su Noah (Armenija), Milsami (Moldavija), Dila Gori (Gruzija) i Podgorica (Crna Gora).

Velež će nakon 33 godine igrati u Europi i to u prvom pretkolu kvalifikacija za Kofernecijsku ligu, a mogući protivnici Mostaraca su La Fiorita (San Marino), Santa Coloma (Andora), Coleraine (Sj. Irska) te Domžale (Slovenija).

Ekipa Širokog Brijega će također igrati u prvom pretkolu kvalifikacija za Koferencijsku ligu i njihovi potencijalni protivnici su Sileks (Sj. Makedonija), Gagra (Gruzija), Ararat (Armenija) i Vllaznija (Albanija).

Žrijeb za Konferencijsku ligu na programu je u 13,30 sati.

(Reprezentacija.ba)