Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su Klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO, stoji u saopštenju Manijaka.

UNFKŽ dalo je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se Klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba.

Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev.

U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv. Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO.

Kako Klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi Klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni, poruka je Željinih najvatrenijih navijača.

(Reprezentacija.ba)