Rudar iz Prijedora, koji se vratio u Premijer ligu BiH, danas je za novog trenera predstavio Nikicu Milenkovića.

Milenković je devedesetih godina radio u omladinskom pogonu slavne Barcelone, a bio je i pet godina saradnik legendarnog Johana Cruyffa u stručnom štabu Barce.

Iz Rudara su saopštili da sa Milenkovićem dolazi i pomoćni trener Marko Milošević.

“Zahvalio bih se predsjedniku i njegovim saradnicima što su nam pružili šansu i pored svih kvalitetnih trenera na ovim prostorima. Došli smo ovdje da radimo, a plan je da Rudar ostane u ligi. Mi ćemo raditi i nastojat ćemo da napravimo situaciju da ljudi budu zadovoljni sa našom igrom i našim zalaganjem na terenu”, kazao je novi trener Rudara na predstavljanju i dodao:

Godinama pratim fudbal u Bosni i Hercegovini. Od 2013. godine imam licencu UEFA pro, igrao sam u Čeliku nekada, volim Bosnu i volim Bosance. Moj cilj je da se igra kroz posjed lopte i da se tako pokušamo doći do šansi i golova.Da biste pobijedili morate postići gol. Primarni cilj je prvo da upoznam sve igrače. Oni su ti koji odlučuju i oni će mi pomoći oko sistema igre. Moja ideja je da kroz posjed dolazimo do situacije da probamo dati gol.”

Inače, Milenković je obavljao i funkciju sportskog direktora NK Rijeka za koji je, tokom igračke karijere, nastupio u više od 150 prvenstvenih utakmica, a trenirao je Olimpiju iz Ljubljanje.

(Reprezentacija.ba)