Bh. defanzivac Besim Šerbečić (23) posljednje tri utakmice nezamjenjiv je u odbrani Rosenborga, a norveški medij Aftenblad prenosi da će Rosenborg uskoro ponuditi novi ugovor Šerbečiću.

Trener Rosenborga, Age Hareide (67) kazao je da se Besim odlično snašao u posljednjih nekoliko utakmica i da je definitivno neko s kim želi produžiti ugovor.

Šerbečić ima ugovor do kraja godine, a već od 1. jula ima pravo da pregovara s drugim klubovima.

“Želim ostati. Age mi je rekao da će mi dati novi ugovor tako da sam vrlo sretan, ponosan i zadovoljan. Ipak, moramo razgovarati o nekim detaljima ugovora”, kazao je Besim, a potom odgovorio na pitanje o interesovanju drugih klubova.

“Ne razmišljam puno o tome. Moj agent radi i razgovaramo, ali sada se moram usredotočiti na sljedeće utakmice ovdje. Razgovarat ću sa svojim agentom i porodicom i učiniti najbolje za mene.”

Norvežani su odigrali sedam kola svog šampionata, Rosenborg je prvi na tabeli sa 14 bodova. Šerbečić je prve četiri utakmice proveo na klupi, a posljednji tri je odigrao po 90 minuta.

U dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Zvijezde Gradačac, bijeljinskog Radnika i Sarajeva. Igrao je za sve omladinske selekcije BiH.

(Reprezentacija.ba)