I ove godine milioni navijača diljem svijeta okušaće se u ulozi selektora kroz UEFA EURO 2020 Fantasy Football.

Reprezentacija.ba vas tradicionalno poziva u najveću bh. ligu u ovom takmičenju koju organizuje za svako veliko takmičenje.

Ligi u kojoj će se takmičiti fudbalski znalci možete pristupiti na linku ovdje ili klikom na fotografiju ispod.

Najbolji na svijetu svakog dana osvojiće vrijedne nagrade koje je osigurala UEFA kao što su Xbox, ulaznice za utakmice, dresove, igrice…

Fantasay Football je igra koja je direktno povezana sa realnim učinkom fudbalera na terenu i zbog toga je specifična i interesanta.

Pravila za “Fantasy Football” EURO 2020 su jednostavna. Do početka prvenstva (do 11. juna do 21,00 sati) treba da izaberete 15 igrača u ukupnoj vrijednosti od 100 miliona eura (npr. Cristiano Ronaldo i Mbappe su najvrijedniji sa po 12 miliona eura).

Birate dva golmana, pet defanzivaca, pet igrača iz veznog reda i tri napadača.

Iz jedne reprezentacije možete uzeti maksimalno tri igrača (u grupnoj fazi) te nakon toga birate startnih 11 fudbalera u formaciji kakvoj želite (4-4-2, 3-5-2, 3-4-3, 4-3-3, itd.) i kapitena (njemu se duplaju bodovi).

Između svakog kola možete napraviti dva trasnfera / izmjene, a broj transfera i igrača iz jedne reprezentacije se povećava kako takmičenje odmiče.

Sretno!

(Reprezentacija.ba)