Izvršni odbor FS BiH potvrdio: Mladost DK izbačena iz Premijer lige BiH

Mladost će definitivno u narednoj sezoni igrati u nižem rangu


Izvršni odbor FS BiH potvrdio: Mladost DK izbačena iz Premijer lige BiH
Foto: Reprezentacija.ba

Izvršni odbor FS BiH odbio je na današnjoj sjednici žalbu FK Mladost iz Doboja kod Kaknja te ovaj klub u narednoj sezoni neće igrati Premijer ligu BiH.

Mladost je sezonu završila na 10. mjestu te osigurala opstanak, ali nije dobila licencu za narednu sezone od strane Prvostepen i Drugostepene komisije za licenciranje.

“Članovi Izvršnog odbora su prihvatili mišljenje Pravnog komiteta da mogućnost ulaganja vanrednog pravnog lijeka protiv odluka Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH nije propisana važećim pravnim aktima NS/FS BiH, konkretno, Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH”, navodi se na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH i dodaje:

“Shodno tome, IO NS/FS BiH odbacuje kao nedopušten, zahtjev FK“Mladost“ Doboj-Kakanj, za zaštitu zakonitosti protiv odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH.”

Dodajmo i da će Radnik iz Bijeljine igrati u narednoj sezoni umjesto Mladosti, čiji je predsjednik Mensur Mušija najavio da će tokom sedmice podnijeti Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta FS BiH te da će ići pravnim putem i do Lozane, pa čak ako bude potrebno i do Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
09.06.2021. 21:29

Sramota, pogledajte na face tv Mensura Mušiju

Snjobo
09.06.2021. 22:05

Kakve su ovo nepismene recenice…!!!! Konstrukcija recenice se uci u osnovnoj skoli kao i tacka zarez itd…..Nevjerovatno!
“”Dodajmo i da će Radnik iz Bijeljine igrati u narednoj sezoni umjesto Mladosti, čiji je predsjednik Mensur Mušija najavio da će tokom sedmice podnijeti Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta FS BiH te da će ići pravnim putem i do Lozane, pa čak ako bude potrebno i do Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.””