Ženska futsal reprez. BiH ubjedljiva u Sloveniji

Efikasne futsal reprezentativke naše zemlje

Ženska futsal reprez. BiH ubjedljiva u Sloveniji

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Sloveniji odigrala dvije prijateljske utakmice u kojim je ostvarila dvije pobjede, saopšteno je na stranici Fudbalskog saveza BiH.

Nakon 3:2 iz prvog meča, izabranice Nijaza Mulahmetovića su jučer u Kidričevu bile veoma efikasne pobijedivši Sloveniju sa 6:1.

Po dva gola su postigle Branka Bagarić (4’, 15’) i Nikolina Vujadin (16’, 27’), a po jednom su mrežu pogađale Nikolina Milović (37’) i Alma Kamerić (39’).

Jedini pogodak za domaći tim postigla je Ines Krajnc u 7’.

Selektor Mulahmetović o prvom okupljanju ženske futsal reprezentacije kaže:

“Možemo biti prezadovoljni kako je sve proteklo na ovom okupljanju. Ove igračice većinom ne igraju futsal, ali su odlično prihvatile sve što smo stavili pred njih, radile su ozbiljno na treninzima i to se prenijelo na utakmice. Sve su se ponašale veoma profesionalno i atmosfera na prvoj reprezentativnoj akciji ove selekcije je bila veoma pozitivna.”

Nijaz Mulahmetović se osvrnuo i na utakmice sa Slovenijom:

“Nakon prvih i historijskih utakmica za ovu selekciju možemo biti i više nego zadovoljni. U prvom meču se osjetilo da su djevojke u grču i da im je to nešto novo. Bez obzira na to ostvarili smo pobjedu, a u drugom susretu je već bilo lakše. Bili smo opušteniji i došli smo do ubjedljive pobjede. Ako uzmemo u obzir to da su Slovenci već formirali žensku futsal ligu, te da je njihova reprezentacija bila na okupu prije i imaju nekoliko utakmica, onda naše pobjede još više dobijaju na značaju.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Murinjo
07.06.2021. 22:40

Igraju Zmajice, ni Real im nebi mogao ništa! Svaka Čast! 👏 💪