Danska i BiH od 18,00 sati na stadionu Brondby igraju prijateljski meč, a selektori obje reprezentacije su odabrali startne postave.

Selektor našeg tima Ivajlo Petev odlučio se za sljedećih 11 igrača: Vasilj, Saničanin, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović, Hadžiahmetović, Đokanović, Danilović, Ćivić, Nalić i Demirović. Zmajevi će igrati u formaciji 3-5-2.

Priliku sa klupe čekat će Šehić, Pirić, Todorović, Ziljkić, Prevljak, Menalo, Cipetić, Beširović, Jovičić, Sadiković i Nukić.

Danska će nastupiti u sastavu Scmeichel, Boilesen, Christiansen, Kjaer, Larsen, Wass, Jensen, Eriksen, Skow, Braithwaite i Dolberg. Danci će igrati u formaciji 4-3-3.

Na klupi Danske su ostali Lossl, Ronnow, Andersen, Vestergaard, Maehle, Delaney, Jorgensen, Damsgaard, Wind, Poulsen, Cornelius i Hojbjerg.

Selekciji Danske je ovo posljednja provjera pred predstojeće EURO, dok će Zmajevi pokušati prekinuti niz od 12 mečeva bez trijumfa.

Večerašnjem meču će prema najavama prisustvovati oko 8.000 navijača, od čega blizu 1.000 naših pristalica.

Danska je apsolutni favorit danas. Kladionica Meridian na sat pred utakmicu daje kvotu 1.40 na pobjedu Danske. Sve Meridianove kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)