Fudbalska selekcija BiH danas je stigla u Kopenhagen, a u nedjelju će od 18,00 sati igrati prijateljski duel protiv Danske.

Zmajevi su prije nekoliko dana odigrali 0:0 protiv Crne Gore na Grbavici, a selektor Ivajlo Petev je na zvaničnoj press konferenciji najavio naredni duel sa Dancima.

“Cilj je da izgledamo bolje i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Naša reprezentacija je bez pobjede dugo vremena, ali ćemo učiniti sve da odigramo što je moguće bolje. Siguran sam da će pobjeda doći. Pobjeda bi nam značila mnogo, pogotovo ako bi je ostvarili protiv jakog protivnika”, riječi su Peteva.

Selektor je i prokomentarisao formaciju 3-5-2 koju je koristio u posljednje dvije utakmice.

“Sistem se ne može mijenjati svaki dan, a i kratak je period da bi se donio sud da li nešto valja ili ne. Protiv Francuske smo igrali dobro u toj formaciji. Istina, nismo pobijedili Crnu Goru. Da li ćemo i ubuduće igrati tako, zavisi i od igrača koje imamo na raspolaganju. Uglavnom sutra protiv Danske moramo odigrati bolje i odgovornije nego prošli put.”

Dancima će sutrašnji meč sa Zmajevima biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje se igra od 11. juna do 11. jula.

S druge strane, Zmajevi će u kombinovanom sastavu pokušati da prekinu negativni niz od čak 12 mečeva bez trijumfa.

BiH je posljednji put slavila još u novembru 2019. godine u susretu kvalifikacija za EURO protiv Lihtentašjna.

Danska je dan pred meč veliki favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian u ovom trenutku daje kvotu 1.30 na pobjedu Danske. Sve Meridianove kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)