BiH je večeras odigrala 0:0 protiv Crne Gore na Grbavici u prijateljskom susretu, a naš selektor Ivajlo Petev govorio je na press konferenciji o samoj utakmici.

“Imali smo mnogo debitanta i mladih igrača večeras. To nije jednostavno. Mislim da smo dobili neku novu sliku novih igrača. Mogu biti i zadovoljan, ali i nezadovoljan. Imali smo neke greške nakon kojih smo mogli primiti golove. Zadovoljan sam što su se igrači borili, trčali i imali želju za pobjedom. Fizički smo pali pred kraj utakmice. Svaka čast Šehiću na odbranama. On je bio perfektan u večerašnjem susretu”, rekao je Petev i nastavio:

“Neki igrači su mi se svidjeli, dok neki nisu bili na nivou. Još ćemo neke igrače provjeriti, nakon toga ću analizirati i vidjeti ko će nam od njih moći pomoći u budućnosti. Htjeli smo večeras da pobijedimo, ali situacija je takva kakva jeste. Probali smo nove igrače i naravno da nisam sretan što nismo pobijedili. Idemo raditi i idemo naprijed. Što se tiče formacije, uvijek ćemo se prilagođavati igračima koji su nam na raspolaganju, ali i protivniku.”

Selektor o narednom meču sa Danskom kaže:

“Tek ćemo sutra misliti o susretu sa Dancima. Mislim da ćemo odigrati bolje. Trenirali smo pet, šest dana i bit će nam lakše igrati. Potreban je kontinutet i onda je lakše i igrati i trčati. Nadam se da ćemo tamo biti bolji.”

Petev je pohvalio i igru debitanta Nalića te kazao da mu je drago što je Siniša Saničanin potpisao za novi klub, odnosno kako navode mediji u Srbiji beogradski Partizan.

Zmajeve već 6. juna očekuje nova prijateljska utakmica i to u Brondbyju protiv Danske.

(Reprezentacija.ba)