Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će sa Crnom Gorom odigrati prijateljsku utakmicu na Grbavici.

Zmajevi predvođeni Ivaylom Petevom nastupit će veoma oslabljeni, bez velikog broja standardnih igrača, a ‘desetkovani’ su također i Crnogorci. I za jedne i za druge ovaj susret će biti prilika da dodatno homogeniziraju tim i isprobaju nove taktičke varijante.

Kao idealan sagovornik za priču o večerašnjem meču nametnuo se Faruk Hadžibegić. Naš stručnjak, osim što je u prošlosti vodio BiH, također je donedavno bio i selektor Crne Gore.

– Za mene će ovo biti draga utakmica, baš zato što je prijateljska između dvije države i dva prijateljski orijentisana saveza. Šteta je što neće publike, znamo koliko to znači, a šteta je što ni mi ni Crnogorci nećemo biti kompletni. Ipak, bit će ovo dobra provjera za selektore da isprobaju nove momke, da ih možda vide u nekom drugom sistemu i da se pripreme za septembar koji je ključan u kvalifikacijama, rekao nam je Hadžibegić.

Prijateljski došao, prijateljski otišao

Hadžibegić je vodeći Crnu Goru ostvario šest pobjeda, te po četiri remija i poraza, ali na kraju to mu nije bilo dovoljno da dobije novi ugovor. Sve to danas je iza njega.

– Ostvario sam prilično dobre rezultate, a kako sam prijateljski došao tu, tako sam i otišao. Ta odluka nije poremetila moje odnose sa ljudima iz tamošnjeg saveza. Trenerski posao je takav, moraš biti spreman na sve i svaku odluku prihvatiti. Meni je bilo zadovoljstvo što sam vodio Crnu Goru i trenirao toliko dobrih igrača.
Važno je dobiti na samopouzdanju

Zanimalo nas je i Hadžibegićeva prognoza same utakmice.

– Kako bi moglo završiti? Haha, sportsku prognozu baš i ne igram, nisam dobar nešto u tome. Volio bih da, prije svega, bude lijepa utakmica i da i jedni i drugi budu zadovoljni s onim što su pokazali. Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno da se dobije na samopouzdanju, podvukao je Hadžibegić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Utakmica između BiH i Crne Gore se, podsjetimo, igra danas u 18 časova. Prvi međusobni susret ovih selekcija odigran je 28. maja 2018. godine kad su se od bh. dresa oprostili Emir Spahić, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović, a završen je bez golova.

BiH je 24 sata uoči utakmice veliki favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian za pobjedu BiH u ovom trenutku nudi kvotu 1.85. Sve Meridianove kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Nakon meča sa Crnom Gorom, Zmajevi će  6. juna u 18:00 sati gostovati u Danskoj na Brøndby stadionu.

(Reprezentacija.ba)