Bh. golman, Asmir Begović (33) iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Bournemoutha, a proglašen je za najboljeg golmana Championshipa, te je drugi najbolji pojedinac svog tima.

Nekadašnji golman naše reprezentacije odgovarao je na pitanja navijača na zvaničnoj stranici Bournemoutha, a istakao je da mu je odbrana protiv Man. Uniteda najdraža u karijeri.

“Volio bih to prepustiti drugima da odrede. Ipak, ja mislim da je to bila odbrana protiv Waynea Rooneya u dresu Stokea u sezoni 2013/14. Vodili smo protiv Manchester Uniteda u nadoknadi rezultatom 2:1. Izveo je slobodnjak u sami ugao mog gola, ali sam to odbio uz pomoć okvira gola. To je bila odbrana koja nas je spasila i donijela tri krucijalna boda”, kazao je Begović.

Asmir je potom govorio o svojoj budućnosti i trenutnim obavezama.

“Nemam nikakve planove. Mislim da je vrlo teško pretpostaviti kada će doći vrijeme da se oprostim. Cijeli fokus mi je na igranju dokle god mogu. Želim gledati na sebe, ali i na doprinos koji mogu dati svojim saigračima. Vidjet ćemo šta budućnost nosi i planiram biti spreman za to. Trenutno radim razne stvari u poslu. Sa mojom kompanijom za golmanske rukavice, golmanske proizvode, svoje akademije i fondacije… Nadam se da će ploča biti velika na kraju karijere, ali imam još šta da pokažem.”

Za AFC je u ovoj sezoni branio na ukupno 51 utakmici.

(Reprezentacija.ba)