U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas se okupila U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će u junu u Hrvatskoj odigrati jedan prijateljski meč sa Maltom i dva sa Katarom, stoji na stranici Fudbalskog saveza BiH.

Selektor mlade reprezentacije BiH, Slobodan Starčević (49), najavio je susret, te istakao da je ovo okupljanje iskoristio da testira nove fudbalere.

“Svi igrači koje smo pozvali su stigli na okupljanje sa dobrom energijom. Neki su manje, neki više umorni, ali vjerujem da ćemo brzo da ih spremimo za utakmice koje su pred nama i da ćemo nove igrače koje smo pozvali uklopiti u naš model igre. Očekujem od ekipe u ovim utakmicama da pokaže da ova generacija ima kvalitet i da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama”, rekao je Starčević.

Spisak fudbalera koji će konkurisati za mečeve:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Azur Aljkanović (Zvijezda Gradačac), Jovan Pavlović (Krupa), Đorđe Milojević (Borac), Saša Marjanović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Adrijan Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jasmin Osmić (Sloboda), Denis Kovačević (SV Kapfenberg, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Luka Malić (Željezničar ST Banja Luka), Marko Kujundžić (Borac), Amar Tahrić (Borac), Igor Savić (GOŠK), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Hamza Gasal (Željezničar), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

Igrači će 3. juna krenuti u Hrvatsku, a dan poslije u Lučkom će biti odigran meč sa Maltom. Susreti sa Katarom na programu su 7. i 11. juna u Velikoj Gorici.

(Raprezentacija.ba)