Protekli vikend završena je još jedna sezona Premijer lige BiH, a titulu najboljeg strijelca odnio je Nemanja Bilbija (30), fudbaler Zrinjskog.

Za sezonu 2020/2021 banjalučki Borac osvojio je titulu prvaka BiH, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg predstavljat će BiH u Europi, a ligu će napustiti Olimpik i najvjerovatnije Mladost jer nisu dobili licencu za narednu sezonu.

Najbolji strijelac: Nemanja Bilbija

Što se tiče pojedinačnih uspjeha izdvaja se napadač Zrinjskog, Nemanja Bilbija koji se u posljednjem kolu s dva gola odvojio od prvog pratioca. Bilbija je sezonu završio sa 17 golova na 28 utakmica.

Drugi na listi je Borčev Stojan Vranješ (34) koji je protivničku mrežu tresao 15 puta na 25 odigranih mečeva.

Iza njega je krilni napadač Banjalučana, Goran Zakarić (28) sa 12 golova sa 30 susreta.

Potom na listi slijede Obren Cvijanović sa 11 golova, te Fanimo, Stipe Jurić i Benjamin Tatar sa po deset golova.

Najbolji asistent: Almedin Ziljkić

Još jedan fudbaler Borca je u vrhu pojedinačnih nagrada. Krilni igrač Almedin Ziljkić (25) najbolji je asistent lige sa 11 asistencije. Iza njega su Brandao i Zakarić sa osam, te Željin Štilić sa sedam.

Najviše sačuvanih mreža: Vladan Kovačević

Golman Sarajeva i A reprezentativac BiH, Vladan Kovačević (23), 13 puta je sačuvao svoju mrežu na 28 utakmica koliko je branio što je najbolji skor u ovosezonskoj Premijer ligi. Drugi na tabeli je Bojan Pavlović sa 12, a treći Adnan Golubović sa deset.

(Reprezentacija.ba)