Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore i legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana, Dejan Savićević (54), u razgovoru za srbijanski Telegram kazao je kako je navijao u djetinjstvu za Velež.

“Nisam bio navijač Zvezde, kada bih vam rekao za koga sam navijao kao klinac, možda bi vam bilo i smiješno. Za Velež iz Mostara, eto. Naravno i Budućnost. Svi su kao djeca navijali kako Zvezda bude prva, navijaju za Zvezdu, kako bude Partizan, za Partizan, znaš kakva su djeca. A ja sam volio trio Bajević – Marić – Vladić, BMV. Ne znam zbog čega, ali volio sam taj klub. I baš kad smo igrali 1991. kada je Velež ispadao, u Mostaru smo ih pobijedili 3:0 sa Zvezdom, i bilo mi je žao što ih baš ja sa mojim golom i mojom igrom izbacujem iz lige. Ali od svih ostalih klubova iz velike četvorke, Zvezda mi je bila najbliža”, kazao je legendarni Savićević u razgovoru za Telegraf.

Dejan Savićević je nekadašnji fudbaler Budućnosti, Zvezde, Milana i bečkog Rapida. Dva puta je osvajao Ligu Šampiona, po tri puta je bio prvak Italije i Jugoslavije, a osvajao je i nekoliko kupova i superkupova ovih zemalja.

Podsjetimo, Velež je sezonu završio kao treći na tabeli Premijer lige BiH i nakon 33 godine igrat će Europu. Navijači Veleža napravili su sjajan doček i proslavu ovog uspjeha.

(Reprezentacija.ba)