Navijačima Bosne i Hercegovine čini se da nije najbolje “sjela” odluka selektora Ivajla Peteva da utakmica u junu poštedi prve zvijezde reprezentacije BiH Miralema Pjanića i Edina Džeku.

Dok se njihovi saigrači u reprezentaciji pripremaju za utakmice protiv Crne Gore i Danske, Džeko i Pjanić objavljuju slike sa odmora.

Nakon što je Džeko objavio kako odmara u Dubaiju, isto je napravio i Pjanić sa slikama iz francuskog Cannesa.

Posebno se “na tapeti” našao Miralem Pjanić jer je ove sezone imao minimalnu minutažu.

“Od čega odmara Pjanić” jedan je od stotine sličnih komentara koje su ostavili navijači reprezentacije BiH na društvenim mrežama nezadovoljni ovakvim odnosom prema reprezentaciji BiH.

Kritike navijača na račun Džeke i Pjanića možda i nisu na mjestu ukoliko je selektor Petev samoinicijativno odlučio da poštedi Džeku i Pjanića, no sigurno da svaki potez koji pokazuje kako domovina i reprezentacija nisu prioritet ostavlja gorčinu navijačima.

Posebno navijačima države koja je dala stotine hiljada života da bi uopšte postojala.

Da se nauči o odnosu prema državi i reprezentaciji ne treba gledati predaleko, nego već u naše prvo susjedstvo – u reprezentaciju Hrvatske čiji odnos igrača prema domovini se najbolje i vidi kroz rezultate.

Može se naučiti i od Radeta Krunića, koji je nakon sezone odigrane u velikom klubu na najvišem nivou bez pogovora došao odigrati dvije prijateljske utakmice za svoju reprezentaciju.

Foto: Instagram

(Reprezentacija.ba)