Nizozemski trener Ronald Koeman u nedavno zarvršenoj sezoni je u potpunosti u drugi plan stavio Miralema Pjanića (30), a čini se da naš reprezentatiac nije jedini ljut na trenera Barce.

Matheus Fernandes (22) je u augustu prošle godine iz Palmeirasa za 7 miliona eura stigao u Barcu, ali ovaj veznjak je odigrao samo 17 minuta kod Koemana.

Brazilski fudbaler ističe da mu je Koeman rekao da neće imati puno šanse za igru i da mu to jednostavno nije jasno.

“Zašto sam odigrao samo jednu utakmicu? Stalno sebi postavljam to pitanje i iskreno, ne znam odgovor. Trener mi je rekao da neću imati puno prilika za nastup, ali da ću ih ipak dobiti. Igrao sam samo 17 minuta i ne znam zašto mi nije dao šansu u nekim manje bitnim mečevima. Ne znam šta se dešava u Koemanovoj glavi, a nismo mnogo ni razgovarali”, kazao je Fernandes za Mundo Deportivo i dodao:

“Prije početka sezone Koeman je rekao mojim agentima da ne računa na mene. Pitam se kako to može reći čovjek koji me nije gledao. Otišao sam do njega, a on mi je ponovio to isto i rekao da potražim klub u kojem ću igrati.

Nizozemski trener je saigraču Pjanića kazao da nema kvalitet za Barce, a zanimljivo da je Koeman na nekim treninzima totalno izolovao od ostatka tima.

“Mjesec poslije debija sam otišao u njegovu kancelariju i pitao ga jesam li loše igrao pa me više ne stavlja u tim. Kazao mi je da sam igrao dobro, ali da ne računa na mene jer nemam kvalitet za Barcu. Odgovorio sam mu da ne može znati imam li kvalitet za ovaj klub dok me ne stavi u tim, jer Barcelona me nije bez razloga dovela, Bilo je treninga kada sam izdvojen, dok su svi ostali radili zajedno. Na nekim treninzima sam igrao desnog beka i stopera. Mislim da trener ima nešto protiv mene, jer nijednom nije osjetio potrebu da razgovaramo.”

(Reprezentacija.ba)