Finale Europa Lige u kojem se sastaju Man. United i Villarreal na rasporedu je večeras u 21 sati.

Finale jubilarnog 50. izdanja takmičenja Europa Liga, koje se do 2009. godine zvalo Kup UEFA, igra se na stadionu Miejski u Poljskoj pred 9.500 prisutnih navijača.

Engleski predstavnik je do finala imao zahtjevan put. Nakon što su ispali iz Lige Šampiona, u 1/16 finala su eliminisali Real Sociedad sa ukupnih 4:0, u 1/8 finala su bili bolji od Milan sa 2:1, potom su u 1/4 finalu lako se obračunali sa Granadom 4:0, a u polufinalu su izbacili Romu sa ukupnih 8:5.

Popularna Žuta podmornica je nakon dobrih igara u grupnoj fazi izbacila Salzburg u 1/16 finala sa 4:1. U narednoj rundi eliminisali su Dynamo Kiev sa 4:0, a u 1/4 finalu zagrebački Dinamo sa 3:1. Najtežu prepreku imali su u polufinalu kada su savladali Arsenal sa 2:1.

Kladionice MaxBet daje prednost Man. Unitedu i nude kvotu 1.95 na pobjedu Crvenih đavola. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Skoro nevjerovatan podatak je da su u četiri međusobne dosadašnje utakmice odigrali svaki put bez golova.

“Ponosni smo što smo stigli do finala i nadamo se da ćemo na kraju i podići trofej. United je favorit jer ima vrhunske igrače i može pobijediti bilo koju ekipu kada ima svoj dan, ali i mi imamo svoje adute za pobjedu”, rekao je trener Villarreala, Unai Emery.

“Mi planiramo pobijediti, očekujemo da ćemo pobijediti, ali utakmica u finalu je uvijek 50-50. Mi smo spremni, napravili smo dobru analizu protivnika”, poručio je Ole Gunnar Solskjaer.

Susret se igra večeras od 21 sat uz direktan prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)