Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 2. i 6. juna odmjeriti snage sa selekcijama Crne Gore i Danske, a Zmajevi će igrati bez dva najbolja igrača.

Ivajlo Petev (45) je prije nekoliko dana objavio spisak fudbalera na koje računa za pomenuta dva meča, a na spisku nema Edina Džeke (35) i Miralema Pjanića (31). Selektor je objasnio da su Edin i Miralem tražili odmor.

“Džeki i Pjaniću sam dao odmor, na spisku nije Višća koji me obavijestio da se želi oprostiti i da ne može dati sto posto ekipi”, kazao je Petev.

Također, na spisku nema Edina Višće (31) koji se oprostio i Amera Gojaka (24) zbog povrede, a u međuvremenu su zbog istog razloga otkazali dolazak Miroslav Stevanović (30), Gojko Cimirot (28) i Sead Kolašinac (27). Jučer je Petev poslao dva dodatna poziva, fudbalerima Tuzle City i portugalskog Nacionala, Ajdinu Nukiću (23) i Vladanu Daniloviću (21).

U konačnici, igrači koji će se suprostaviti Crnoj Gori i Danskoj su:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Ajdin Nukić (Tuzla City).

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Rade Krunić (Milan), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Almedin Ziljkić (Borac), Vladan Danilović (Nacional).

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Prva prijateljska utakmica naših Zmajeva igra se 2. juna na Grbavici protiv Crne Gore, a 6. juna naša reprezentacija gostuje Danskoj na stadionu u Brondbyu.

BiH je već 11 utakmica bez pobjede, a zadnju su ostvarili 18. novembra 2019. godine kada su Zmajevi savladali Lihtenštajn.

(Reprezentacija.ba)