Miralem Pjanić (30) je sinoć odigrao 15-ak minuta u gostujućoj pobjedi Barce nad Eibarom u okviru posljednjeg 38. kola španske La Lige.

Španski mediji sedmicama pišu da bi Miralem nakon samo jedne sezone mogao napustiti Barcelonu, a naš reprezentativac je putem svog Instagram profila poslao poruku navijačima Barce i na neki način nagovijestio da bi ipak mogao ostati u katalonskom timu i naredne sezone.

“Nositi dres časno. Respektovati ekipu. Dati sve od sebe na terenu i izvan njega. To je ono što Barca zaslužuje. To je ono što sam radio sa igračima zajedno od prvog dana. Ova sezona ostavlja gorak ukus i pitanja na koja još tražim odgovore. Veliki zagrljaj za sve Culese. Vidimo se uskoro”, napisao je Miralem na svom Instagram profilu.

Pjanić je u tekućoj sezoni odigrao 30 mečeva u svim takmičenjima, ali samo 19 u La Ligi.

Nizozemski trener Ronald Koeman u posljednja tri mjeseca samo mu je dva puta pružio šansu u ligi i to oba puta ga je uveo u drugom poluvremenu.

Barcelona je sezonu završila tek na trećem mjestu u Španiji, osvojila je Kupa Španije, a eliminisana je u osmini finala Lige Šampiona od PSG-a.

(Reprezentacija.ba)